Γνωρίστε τον θεραπευτή σας

Επαγγελματίας, εξαιρετικός στη δουλειά του και φοβερός χαρακτήρας. Τον προτείνω ανεπιφύλακτα!

– Vasso P.

Σχετικά με εμενα

Σπουδές και εξειδίκευση

Ο Ευθύμιος Φωτεινός γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Συνθετική Συμβουλευτική & Συνθετική Ατομική και Ομαδική Ψυχοθεραπεία στο Athens Synthesis Center, Θεραπευτική Μάλαξη (Μασάζ) στο Natural Health Science στην Αθήνα καθώς και Βελονισμό και Κινέζικη Ιατρική, στο College of Integrated Chinese Medicine του Kingston University της Αγγλίας.

Είναι κάτοχος των:

Acupuncture BSc Hons LicAc (Kingston University)

European Certificate for Psychotherapy (ECP)

Diploma in Integrative Counselling (COSCA)

Diploma in Ayurvedic Massage​

Καθώς, θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την συνεχή εξέλιξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων, και την βελτίωση τόσο σε ατομικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, παρακολουθεί συστηματικά πλήθος σεμιναρίων που άπτονται του γνωστικού αντικειμένου  της Κινέζικης Ιατρικής, των Κινέζικων θεραπευτικών βοτάνων, της θεραπείας ψυχικών Τραυμάτων, των Διατροφικών διαταραχών, της Γονιμότητας και της Τεχνητής γονιμοποίησης, των Εθισμών και Εξαρτήσεων, τη Διαχείριση και Θεραπεία του Πένθους, τα Μυοσκελετικά προβλήματα, την Συναλλακτική Ανάλυση, την Μορφολογική Ψυχολογία – Gestalt και άλλα.

Αρθρογραφεί σε εξειδικευμένα αγγλόφωνα περιοδικά , ενώ διαθέτει μεγάλη εργασιακή εμπειρία σε Ελλάδα και Εξωτερικό όπου έχει εργαστεί με πλήθος ασθενών.

Τέλος, διδάσκει Κινέζικη Ιατρική και οργανώνει workshops σχετικά με την ψυχική υγεία.

Φιλοσοφία

Το σώμα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Πόσοι από εμάς βιώνουν καθημερινά πόνο στο στομάχι ή κεφαλαλγίες που έχουν προκληθεί από έντονο στρες και εν συνεχεία δημιουργούν κακή διάθεση?

Ωστόσο, όταν ένα πρόβλημα μετατρέπεται σε χρόνιο, μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπίσει κανείς την αιτία του. Ειδικά όταν κάποιος πονάει, είτε σωματικά, είτε πνευματικά ή συναισθηματικά, είναι σπάνιο να υπάρχει διαύγεια. Σε αυτό ακριβώς το σημείο μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Οι εξειδικευμένες γνώσεις σε συνδυασμό με την ουδέτερη οπτική γωνία μας κάνουν την διαφορά.

Η φιλοσοφία μας είναι πως μπορούμε σας βοηθήσουμε να θεραπευθείτε, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς για εσάς. Αφού διαπιστωθεί η αιτία του προβλήματος, η διαδικασία θεραπείας περιλαμβάνει δέσμευση από εσάς ως προς τον επιθυμητό στόχο. Πολλές φορές απαιτούνται αλλαγές (π.χ. στη διατροφή, στις συνήθειες κλπ.) στον τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, κάτι που είναι επιλογή του ασθενούς αν θα πραγματοποιήσει ή όχι.

Ένα αρχαίο Κινέζικο ρητό αναφέρει: «Ίδιο Μπεν, διαφορετικό Μπιάο. Διαφορετικό Μπεν, ίδιο Μπιάο». Μπεν είναι η ρίζα/αιτία της ασθένειας, ενώ Μπιάο είναι η εκδήλωσή της.

Έτσι λοιπόν, ακόμα και αν ένα σύμπτωμα είναι σύνηθες η αιτία του μπορεί να είναι τόσο μοναδική όπως και εσείς. Για το λόγο αυτό εστιάζουμε κυρίως στην αλληλεπίδραση μεταξύ του νου και των συναισθημάτων, με το σώμα μας.