Ηλεκτροβελονισμός

Οδεύω στον 5ο μήνα χωρίς τσιγάρο, μετά τη θεραπεία.

Ιωάννης

Τι είναι ο ηλεκτροβελονισμός;

Όπως ο παραδοσιακός βελονισμός, ο ηλεκτροβελονισμός χρησιμοποιεί βελόνες που τοποθετούνται στα ίδια σημεία. Στη συνέχεια, συνδέονται οι βελόνες μέσω ηλεκτροδίων σε μια συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ερέθισμα. Το ρεύμα της συσκευής είναι χαμηλής τάσεως (3-15V) και το ηλεκτρικό ερέθισμα ελεγχόμενο σε ένταση και συχνότητα. Έτσι, οι βελόνες διεγείρουν τα επιλεγμένα σημεία συνεχόμενα με αποτέλεσμα την αναλγησία, την χαλάρωση των μυών και την βέλτιστη αποθεραπεία. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα σας.


Ο ηλεκτροβελονισμός, ενεργοποιεί τις συμπαθητικές νευρικές ίνες σας. Ενεργοποιώντας αυτές τις ίνες, το σώμα σας απελευθερώνει ενδογενή οπιοειδή όπως οι ενδορφίνες, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής. Οι ενεργοποιημένες νευρικές ίνες μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των αισθημάτων επίμονου πόνου. Αυτό το καθιστά μια καλή θεραπεία για τον χρόνιο πόνο και το στρες.


Μελέτες έχουν επίσης βρει ότι ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να απελευθερώσει μεσεγχυματικά βλαστοκύτταρα (MSCs) στην κυκλοφορία του αίματός σας. Τα MSC είναι βλαστοκύτταρα που βρίσκονται κυρίως στον μυελό των οστών σας. Τα MSC βοηθούν το σώμα σας να δημιουργήσει διαφορετικούς τύπους ιστών. Έχουν επίσης θεραπευτικές ιδιότητες.

Πλεονεκτήματα του ηλεκτροβελονισμού

Ο ηλεκτροβελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της θεραπείας βελονισμού σας. Μπορεί να βοηθήσει με καταστάσεις όπως:

01. Νευρολογικές παθήσεις

02. Χρόνιος πόνος

03. Μυϊκοί σπασμοί

04. Παράλυση