Αισθητικός ή Κοσμητικός βελονισμός

Μετά από την πρώτη συνεδρία είδα αποτελέσματα στις ρυτίδες στο μεσόφρυδο και γύρω από τα χείλη. Μετά από 6 συνεδρίες έλαμπα ολόκληρη!

Κωνσταντίνα Μ.

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που περιλαμβάνει τη χρήση βελονισμού για τη βελτίωση του δέρματος και την καταπολέμηση της διαδικασίας γήρανσης. Μερικές φορές αναφέρεται ως “λίφτινγκ προσώπου με βελονισμό” ή “αναζωογόνηση προσώπου”, ο αισθητικός βελονισμός χρησιμοποιείται συχνά ως εναλλακτική λύση στα χειρουργικά λίφτινγκ προσώπου και σε άλλες συμβατικές διαδικασίες που λέγεται ότι αντιστρέφουν τα σημάδια γήρανσης στο δέρμα.
Ο αισθητικός βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων, στη μείωση των λεπτών γραμμών, στην αφαίρεση των κηλίδων της ηλικίας και στην ανόρθωση των πεσμένων βλεφάρων. Οι αισθητικές θεραπείες βελονισμού περιλαμβάνουν 6 ή περισσότερες συνεδρίες, καθώς και πρόσθετες συνεδρίες για τη διατήρηση των αποτελεσμάτων.

Πώς λειτουργεί ο Αισθητικός Βελονισμός

Στην Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρικής η ομορφιά πηγάζει από μέσα. Όταν αρχίζετε να γερνάτε με έναν τρόπο που φαίνεται τον αισθάνεστε ανθυγιεινό, τότε είναι πιθανό η ροή του Qi και του αίματος να μην ισορροπούν μέσα στο σώμα σας. Όταν αποκατασταθεί η ισορροπία, θα νιώσετε και θα φαίνεστε πιο λαμπεροί. Σε φυσιολογικό επίπεδο, ο βελονισμός έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ζωτική ενέργεια σε όλο το σώμα. Η αυξημένη ροή αίματος μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε υγιές δέρμα και μυϊκό τόνο στέλνοντας τροφή, υγρασία και «ανυψώνοντας» ενέργεια στο δέρμα και τους μυς του προσώπου. Αυξάνοντας τη ροή της λέμφου χρησιμοποιώντας το μασάζ του προσώπου και σε συνδυασμό με τον βελονισμό, μπορούμε να βοηθήσουμε στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το δέρμα μας είναι απαραίτητο μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Οι βελόνες που εισάγονται στο πρόσωπο επηρεάζουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης που θα τονώσουν το δέρμα. Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη που παράγεται από το σώμα μας και είναι υπεύθυνη για την ανθεκτικότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματός μας. Η ελαστίνη είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματός μας. Η έκθεση στον ήλιο και η γήρανση υποβαθμίζουν και μειώνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης μας. Ο βελονισμός βοηθά στην τόνωση των φυσικών διαδικασιών αναπαραγωγής και ανάπτυξης των κυττάρων του σώματος.
Οι βελόνες τοποθετούνται στα σημεία κινητικότητας των μυών για να εκπαιδεύσουν εκ νέου τους μύες πίσω στην αρχική τους θέση, έτσι το πρόσωπο φαίνεται πιο σμιλεμένο, πιο νεανικό και ανασηκωμένο.

τα αποτελέσματα του αισθητικού βελονισμού;

Μια έκθεση έρευνας του 1996 στο International Journal of Clinical Acupuncture ανέφερε ότι μεταξύ 300 περιπτώσεων που αντιμετωπίστηκαν με Αισθητικό Βελονισμό, το 98% είχε έντονα αποτελέσματα με μία μόλις θεραπείας.

Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν:

01. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ανοιχτό

02. Βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος

03. Facial recognition

04. Μειωμένες ρυτίδες

05. Πιο υγιής/λαμπερή επιδερμίδα

06. Συνολική αναζωογόνηση που δεν περιορίζεται στο πρόσωπο

Πόσες θεραπείες αισθητικού βελονισμού χρειάζομαι;

Μια τυπική πορεία θεραπείας αποτελείται από 6-10 διαδοχικές θεραπείες για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δύο φορές την εβδομάδα για 3-5 εβδομάδες. Ενώ τα αποτελέσματα είναι συχνά ορατά μετά από λίγες μόνο συνεδρίες, μια πλήρης πορεία επιτρέπει την εμφάνιση βαθύτερων αποτελεσμάτων με μεγάλη διάρκεια. Μετά την ολοκλήρωση μιας θεραπείας, οι συνεδρίες συντήρησης μπορούν να παρατείνουν τα αποτελέσματα. Οι συνεδρίες συντήρησης γίνονται συνήθως μηνιαία για 2 έως 3 μήνες και στη συνέχεια εποχιακά για όσο διάστημα θέλετε να διατηρήσετε τα αποτελέσματα ανάλογα με την αντίδραση του ασθενούς.

Πόσο διαρκεί η ορατή

βελτίωση;

Τα αποτελέσματα του Βελονισμού Προσώπου Αναζωογόνησης είναι αθροιστικά και διαρκούν έως και 3-5 χρόνια μετά από μια πορεία 10 θεραπειών, με συντήρηση.


Κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, αλλά συνήθως χρειάζονται θεραπείες συντήρησης μία φορά το μήνα ή μία φορά κάθε εποχή. Ο Αισθητικός Βελονισμός μειώνει τις λεπτές γραμμές που υπάρχουν ήδη στο δέρμα και αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος.