Η θεωρία των πέντε στοιχείων

Υπέροχος θεραπευτής που γνωρίζει καλά το αντικείμενο του και έχει πολύ σεβασμό και αγάπη για τον πελάτη του.

Andreas K.

Η θεωρία των Πέντε Στοιχείων είναι ένα σύστημα ιατρικής που βασίζεται στην κατανόηση των φυσικών νόμων και στο πώς η διατήρηση αυτών σε ισορροπία διατηρεί καλή σωματική και συναισθηματική υγεία. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της κινητοποίησης των εσωτερικών δυνάμεων του οργανισμού μας για αυτοΐαση.

Ο Κλασικός Βελονισμός των Πέντε Στοιχείων, μια αρχαία θεραπευτική μέθοδος που χρονολογείται πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, λειτουργεί αναγνωρίζοντας την αιτία ενός προβλήματος, και ενισχύοντας αυτή την αδυναμία, υποστηρίζοντας τη φυσική λειτουργία του οργανισμού στο σύνολό του.

Ο απώτερος στόχος είναι η ανακούφιση των συμπτωμάτων και η προώθηση της ευεξίας και της μακροζωίας στον ασθενή. Ο κλασικός βελονισμός των πέντε στοιχείων χρησιμοποιείται επίσης ως προληπτική ιατρική καθώς είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην αντιμετώπιση συναισθηματικών ζητημάτων ή στρες, πριν αυτά οδηγήσουν σε κάποια πιο σοβαρή ασθένεια.

Πως λειτουργεί

Στον Κλασικό Βελονισμό των Πέντε Στοιχείων, οι φυσικοί νόμοι νοούνται ως τα Πέντε Στοιχεία: Νερό, Ξύλο, Φωτιά, Γη και Μέταλλο. Μπορούμε να παρατηρήσουμε αυτές τις δυνάμεις να λειτουργούν στη φύση, καθώς και στο σώμα μας. Αυτά τα στοιχεία συνδέονται με διαφορετικά όργανα, αισθήσεις, συναισθήματα, ώρες της ημέρας και γενικά πλεονεκτήματα και αδυναμίες. Παρατηρώντας τα πέντε στοιχεία μέσα μας, μπορούμε να κατανοήσουμε τη ρίζα της ανισορροπίας και πώς αυτή επηρεάζει τη λειτουργία της σωματικής και συναισθηματικής μας υγείας. Η διάγνωση περιλαμβάνει τον προσδιορισμό του στοιχείου που βρίσκεται σε ανισορροπία και ως εκ τούτου διαταράσσει τον κύκλο των πέντε στοιχείων, οδηγώντας σε συμπτώματα κακής υγείας. Η θεραπεία έγκειται στη διόρθωση αυτής της ανισορροπίας και στην αποκατάσταση μια καλής ποιότητας ζωής.

Η θεραπεία

Η εξισορρόπηση των στοιχείων επιτυγχάνεται με την εισαγωγή λεπτών, αποστειρωμένων και μιας χρήσης βελόνων ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Συγκεκριμένα σημεία θα εντοπιστούν κατά μήκος ενεργειακών καναλιών που επηρεάζουν άμεσα τις φυσιολογικές και συναισθηματικές αντιδράσεις του σώματος. Η τοποθέτηση των βελόνων στα κατάλληλα σημεία, αίρει σταδιακά το όποιο εμπόδιο και αποκαθιστά την ελεύθερη ροή της ενέργειας του σώματος, βοηθώντας τον οργανισμό να ανακτήσει την ισορροπία του. Όταν ενδείκνυται, τα σημεία αυτά θα θερμαίνονται με την καύση ενός βοτάνου που ονομάζεται μόξα (Αρτεμισία).