Η Προσέγγισή μας για την υγεία

Η υγεία ορίζεται ως η απουσία ασθένειας. Είναι μια ολική φυσική, νοητική, συναισθηματική και κοινωνική κατάσταση ευημερίας, στην οποία ο άνθρωπος είναι χαρούμενος, λειτουργικός και χωρίς τίποτα να τον κρατάει πίσω.

Επιπλέον, υγιής είναι ο άνθρωπος που δεν έχει κανένα σωματικό πόνο, γνωρίζει πώς να υποστηρίζει και να προσέχει τον εαυτό του, κοιμάται καλά, τα όργανά του λειτουργούν αρμονικά, βρίσκει νόημα στη ζωή του και διατηρεί ορισμένες δυνατές, βαθιές, και αληθινές σχέσεις.

Τέλος, αυτός που έχει γνώθι σαυτόν και νιώθει ευτυχής.

Η υγεία ευδοκιμεί όταν το μυαλό, το σώμα και το συναίσθημα βρίσκονται σε αρμονία. Η όποια ανισορροπία εμφανίζεται με πολλαπλά συμπτώματα που εκδηλώνονται τόσο στο φυσικό σώμα όσο και στην πνευματική και συναισθηματική υγεία.

Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία ενός προβλήματος είναι η αναγνώριση της ύπαρξής του και στη συνέχεια η απάντηση στα ερωτήματα πώς και γιατί αυτό εκδηλώθηκε και επηρέασε την ευημερία του ατόμου.

Η αντιμετώπιση της αιτίας μιας ανισορροπίας, συνήθως βοηθάει στην επίλυση πολλαπλών συμπτωμάτων που πηγάζουν από αυτή και εκδηλώνονται τόσο στη σωματική, όσο και στην συναισθηματική και πνευματική υγεία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτοί οι τρεις παράγοντες είναι αλληλένδετοι.

Εξετάζουμε τον άνθρωπο στο σύνολό του και δεν ακολουθούμε την τάση, όπου η θεραπεία εστιάζει αποκλειστικά στα συμπτώματα (π.χ. του πόνου). Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όλους τους θεραπευόμενους μας, να ανακτήσουν την υγεία τους σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό, χρησιμοποιώντας μια πλειάδα τεχνικών και δεξιοτήτων από την Ψυχοθεραπεία και την Συμβουλευτική, έως το Βελονισμό και την Κινέζικη Ιατρική.