Βελονισμός και Απώλεια Βάρους

Επιστήμονας με σεβασμό και κατανόηση προς το θεραπευομενο. Τον εμπιστεύομαι και τον συστήνω ανεπιφύλακτα.

– Δημήτρης Μ.

Η ευρεία χρήση του βελονισμού για απώλεια βάρους είναι το αποτέλεσμα πρόσφατων ερευνητικών εξελίξεων που δείχνουν ότι αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι επιτυχής. Όπως αναφέρει το Pacific College of Oriental Medicine, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ο βελονισμός συνδυάζεται με παραδοσιακές μεθόδους απώλειας βάρους, οι ασθενείς χάνουν περισσότερο βάρος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μία έως τρεις συνεδρίες απώλειας βάρους με βελονισμό μπορεί να είναι αποτελεσματικές βοηθώντας τους ανθρώπους να επιτύχουν λογικούς στόχους απώλειας βάρους.

Πώς βοηθάει ο βελονισμός στην απώλεια βάρους;

Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους ρυθμίζοντας την παραγωγή ορμονών, βελτιώνοντας το μεταβολισμό, βελτιστοποιώντας την πέψη, μειώνοντας τη φλεγμονή, καταστέλλοντας την όρεξη, μειώνοντας την κατακράτηση νερού και βελτιστοποιώντας άλλες σωματικές λειτουργίες που σχετίζονται με την παχυσαρκία και την απώλεια βάρους.

Βελτιώνει την πέψη

Με το βελονισμό είναι δυνατό να βελτιωθεί η λειτουργία του πεπτικού συστήματος και ακόμη και να αυξηθεί η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνεται από το σώμα. Αποτρέποντας την αργή πέψη και βελτιώνοντας την υγεία του εντέρου, μπορείτε να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα που μπορεί να σας οδηγήσουν σε εναπόθεση λίπους.

Μειώνει τη φλεγμονή

Η φλεγμονή ή η ένταση στο έντερο, τους μύες και άλλους ιστούς του σώματος μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό, να επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ακόμη και να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς και την πέψη. Ανακουφίζοντας την ένταση και ρυθμίζοντας την ανοσολογική απόκριση του σώματος, ο βελονισμός για απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του οξειδωτικού στρες και να βελτιστοποιήσει το σώμα σας ώστε να χάσει τα περιττά κιλά.

Σταματά την κατακράτηση νερού

Η τόνωση των νεφρών και του ενδοκρινικού συστήματος αποθαρρύνει την κατακράτηση νερού στο σώμα. Το να αποτρέψετε το σώμα σας από το να αποθηκεύει υπερβολικό νερό είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε βάρος και να το κρατήσετε μακριά.

Παραγωγή ορμονών

Εάν τα επίπεδα των ορμονών σας δεν είναι ισορροπημένα, πολλές διαφορετικές σωματικές διεργασίες μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά, από την πέψη και τη γνωστική λειτουργία μέχρι τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Ο βελονισμός σημείων του καναλιού της σπλήνας και το σημείο Shen Men στο αυτί έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικός στην εξισορρόπηση των ορμονικών επιπέδων.

Ενισχύει το μεταβολισμό

Ενισχύοντας τη λειτουργία της υπόφυσης σας, μιας από τις βασικές περιοχές του σώματος σε σχέση με το μεταβολισμό. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό καύσης λίπους, καθιστώντας όχι μόνο τις προπονήσεις σας, αλλά και τις καθημερινές σας δραστηριότητες, πιο αποτελεσματικές στην καύση θερμίδων και την απώλεια βάρους.

Βελτιώνει τη διάθεση

Ο βελονισμός είναι ικανός να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών στο σώμα, οι οποίες είναι ορμόνες ευτυχίας που μπορούν να εξαλείψουν γρήγορα το στρες και το άγχος. Πολλοί άνθρωποι τρώνε υπερβολικά όταν έχουν υψηλά επίπεδα ορμονών του στρες ή αισθάνονται καταπονημένοι. Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη αυτών των ορμών.

Ωτοβελονισμός

Τα τελευταία χρόνια, ο ωτοβελονισμός για την απώλεια βάρους έχει λάβει μεγάλη προσοχή μετά από μια σειρά από μελέτες που διεξήχθησαν και έδειξαν σημαντική απώλεια βάρους μετά από αυτή τη θεραπεία.. Το αυτί είναι μια από τις πιο πυκνές περιοχές του σώματος για νευρικές απολήξεις που συνδέονται σε όλο το σώμα. Υπάρχουν δεκάδες διαφορετικά συγκεκριμένα σημεία στο αυτί, προσεκτικά μελετημένα και καταγεγραμμένα εδώ και χιλιάδες χρόνια, που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία σας.